ZENZABILITY

Bij Zenzability gaat het om ontspanningsoefeningen die als heilzaam worden ervaren bij ondermeer opgebouwde spanningen. Deze les wordt gezien als bevorderlijk voor de gezondheid waarbij de ademhalingstechniek gebruikt wordt als methode om het zenuwstelsel in balans te brengen. Het kan helpen om uw stress klachten te verminderen.

De verschillende lichaamsposities worden bij deze les een flow genoemd. Verder geeft deze les meer uithoudingsvermogen en balans maar legt vooral de nadruk op lichamelijke kracht, atletisch vermogen en soepelheid. Het gaat er vooral om, om beter met stress om te gaan zonder prestatie druk.

De houdingen die onder andere toegepast worden binnen deze les zijn om de persoon volledig in balans te brengen. Deze oefeningen zijn moeiteloos uit te voeren.

 

Lichaam en geest
De bewegingen zorgen ervoor dat de levensenergie vrij door het lichaam kan stromen. Zenzability is geschikt voor alle leeftijden en bestaat uit een evenwichtig samenspel tussen lichaam en geest (rust en concentratie). Aldus bevordert Zenzability ook de gezondheid.

Alle houdingen van deze les worden langzaam uitgevoerd. Door zeer traag te bewegen, leert u de houdingen door en door kennen en ontwikkeld u lichamelijk evenwicht en geestelijke harmonie.

Tijdens deze les wordt er op de ademhalingstechniek gelet. Adem langzaam en diep. Het stimuleert de stofwisseling , de bloedcirculatie en de orgaanfuncties. De langzame en diepe ademhaling is in harmonie met alle bewegingen.

Deze les is geschikt voor jong en oud.

 

Iedere dinsdag van 10.30 – 11.30 uur