RECEPT VAN DE WEEK (WEEK 50)

AYAM MASAK MERAH (Kip uit Maleisië)

Ingrediënten:

4 personen

· 1 kilo verse kippenpootjes of kipdijfilet in stukken

· 60 gram gedroogde chili pepertjes of 15 stuks

· 2 tl zeezout

· 4 tl kurkuma

· 3 hele spaanse pepers met zaadjes en al

· 3 teentjes knoflook

· 1 rode ui in grove stukken

· 2 cm gember in plakjes

· 4 el zonnebloemolie

· 1 kaneelstokje

· 2 hele steranijs

· 5 hele kruidnagels

· 2 grote tomaten in kleine blokjes of blokjes uit blik (gespoeld)

· 40 ml ketchup

· 5 kardemom zaadjes

· 3 tl suiker

· 125 ml water

Bereiding:

Was de kippenpootjes en dep droog met keukenpapier.

Smeer goed in met zout en kurkuma. Wegzetten.

Droge pepertjes weken in heet water voor 20 minuten.

Geweekte chili peper, de verse spaanse pepers met zaad, knoflook, ui en gember in de blender doen en draai er pasta van.

Doe olie in de wok en verhit.

Kippenpootjes toevoegen en roerbak om en om tot knapperig en bruin. Doe dit ongeveer 8 minuten. Kip apart zetten.

Nieuwe olie nemen en verhitten, pasta toevoegen, de kaneel, de steranijs, kruidnagels en kardemom toevoegen. 3 Minuten laten koken.

De kip weer in de wok doen, water toevoegen, de tomatenblokjes, ketchup en de suiker. Laat koken en laat 15 minuten lekker laten sudderen. Nu even proeven want de een wil nog wat meer suiker en de ander juist meer zout.

Kip uit de wok halen, verdeel over de borden en schep de saus erover.

Je kunt het wat garneren met gesneden koriander of peterselie.

Serveer met witte rijst en meng die heerlijke saus erdoor. Pittig maar ontzettend lekker.

Selamat makan (eet smakelijk….)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »