Tajine van kalkoen en sinaasappel, maar dit kun je natuurlijk ook gewoon in een pan klaarmaken
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 flinke wortel
- 1 courgette
- 200 gram kalkoenfilet
- 2 theelepels kerriepoeder
- Kaneel
- 1 sinaasappel
- ¼ kippenbouillontablet met minder zout
- 1 kruidnagel
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers, de wortel in plakken en de courgette in blokjes.
- Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi het vlees met peper, de kerrie en kaneel.
- Boen de sinaasappel goed schoon en snijd hem in halve plakken.
- Doe alles in een tajine of braadpan en meng er 200 ml water en het stukje bouillontablet door. Voeg de kruidnagel toe. Stoof het geheel in 40 minuten gaar.
- Verwarm een aardewerken tajine eerst op laag vuur.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood .
Hiervoor heb je nodig…
- 4 volkoren boterhammen
Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Courgette: In de koelkast verliest een courgette smaak. Op een koele en droge plek houd je ze een week goed.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
Energie | 245 kcal | 410 kcal |
Eiwit | 30 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 20 gram | 50 gram |
Vet | 3 gram | 4 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 1 gram |
Vezels | 8 gram | 15 gram |
Zout | 0,27 gram | 1,02 gram |