Menu van week 45, Tajine van kalkoen en sinaasappel

tajine-met-kalkoen-en-sinaasappel-71982-def

 

 

 

 

Tajine van kalkoen en sinaasappel, maar dit kun je natuurlijk ook gewoon in een pan klaarmaken

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 flinke wortel
  • 1 courgette
  • 200 gram kalkoenfilet
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • Kaneel
  • 1 sinaasappel
  • ¼ kippenbouillontablet met minder zout
  • 1 kruidnagel

 Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de wortel in plakken en de courgette in blokjes.
  3. Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi het vlees met peper, de kerrie en kaneel.
  4. Boen de sinaasappel goed schoon en snijd hem in halve plakken.
  5. Doe alles in een tajine of braadpan en meng er 200 ml water en het stukje bouillontablet door. Voeg de kruidnagel toe. Stoof het geheel in 40 minuten gaar.
  6. Verwarm een aardewerken tajine eerst op laag vuur.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood .

Hiervoor heb je nodig…

  • 4 volkoren boterhammen

Extra informatie

Allergie info: Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Courgette: In de koelkast verliest een courgette smaak. Op een koele en droge plek houd je ze een week goed.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 245 kcal 410 kcal
Eiwit 30 gram 35 gram
Koolhydraten 20 gram 50 gram
Vet 3 gram 4 gram
Verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 8 gram 15 gram
Zout 0,27 gram 1,02 gram

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »
Instagram