Menu van week 46, snelle kipgoulash uit de wok

kipgoulash

 

 

 

 

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel goulashkruiden zonder zout
  • 2 dl bouillon met minder zout
  • 2 eetlepels magere griekse yoghurt

Bereiding

Maak de ui en de paprika schoon.

  1. Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes.
  4. Verhit de olie en roerbak de kip en de ui in enkele minuten bruin.
  5. Bak de goulashkruiden kort mee.
  6. Voeg de paprikablokjes, de aardappelblokjes en de bouillon toe en breng dit aan de kook. Kook het gerecht in ca. 10 minuten gaar.
  7. Schep er aan tafel een lepel yoghurt op.

Menusuggestie

Lekker met sperziebonen.

Hiervoor heb je nodig…

  • 400 gram sperziebonen

Ingrediënten over?

Yoghurt: Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 405 kcal 455 kcal
Eiwit 35 gram 40 gram
Koolhydraten 40 gram 45 gram
Vet 10 gram 10 gram
Verzadigd vet 2 gram 3 gram
Vezels 5 gram 10 gram
Zout 0,35 gram 0,36 gram

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »
Instagram