RECEPT VAN DE WEEK (WEEK 33)
HARTIGE FRANSE UIENTAART
(GRATIS kopie verkrijgbaar in het folderrek naast de ingang)
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht Ingrediënten
- Gebruik kwark in je beslag en je hartige taart steelt de show.
- 600 gram uien
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- Provençaalse kruiden
- 200 gram volkorenmeel
- ½ zakje bakpoeder
- 200 gram magere kwark
- 5 ansjovisfilets (blikje)
- 1 eetlepel pijnboompitten
Bereiding
- Pel de uien en snijd ze in ringen.
- Pel het teentje knoflook en snijd hem klein.
- Fruit de uien en de knoflook in de olie op klein vuur zacht.
- Voeg 2 theelepels Provençaalse kruiden en wat peper toe.
- Warm de oven voor op 175° C.
- Meng het meel met het bakpoeder.
- Kneed in de keukenmachine of met de hand het met de kwark en 1 eetlepel Provençaalse kruiden tot een soepel deeg.
- Druk ¾ van het deeg in een ingevette ronde vorm en schep het uienmengsel erop.
- Verdeel de ansjovisfilets er over.
- Strooi de pijnboompitten er over.
- Rol de rest van het deeg uit en snijd het in repen.
- Leg de deegrepen op de uien.
- Bak de taart in de oven in 20 minuten gaar en lichtbruin.
Menusuggestie
Lekker met komkommersalade.
Hiervoor heb je nodig…
- ½ komkommer
- 1 bosuitje
- azijn
Voedingswaarden per persoon
Recept | incl. menusuggestie | |
Energie | 655 kcal | 675 kcal |
Eiwit | 25 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 90 gram | 90 gram |
Waarvan suikers | 15 gram | 20 gram |
Vet | 20 gram | 20 gram |
Waarvan verzadigd vet | 3 gram | 3 gram |
Vezels | 20 gram | 20 gram |
Zout | 1,7 gram | 1,7 gram |
Bron: Voedingscentrum.nl