RECEPT VAN DE WEEK

SNELLE KIPSTOOF IN ROMIGE MOSTERDSAUS

Hoofdgerecht

4 personen

30 minuten

Je kunt trouwens heel makkelijk variëren met dit recept. Zo kun je in plaats van snijbonen en prei bijvoorbeeld ook champignons, wortel en doperwten toevoegen.

Ingrediënten

· 25 g ongezouten roomboter

· 700 g kipdijfilet, in blokjes of heel laten kan allebei (als je de kip in blokjes snijdt is hij sneller gaar)

· 1 ui, fijngesnipperd

· 500 g voorgekookte mini krieltjes

· 2 preien, schoongemaakt en fijngesneden, ik gebruik alleen het witte en lichtgroene deel van de prei (het groene deel is hard en heeft een scherpe uiensmaak)

· 400 g gesneden snijbonen

· 3 el Groninger mosterd

· 500 ml kippenbouillon (van tablet)

· 125 g crème fraîche

Verder nodig

· Braadpan of hapjespan met deksel

 

Bereiding

Verhit de braadpan met boter en bak de kip op hoog vuur tot hij begint te kleuren. Bestrooi met zout en peper. Voeg de ui toe en bak even mee tot hij zacht is.

Voeg de krieltjes, prei, snijbonen, mosterd, bouillon en crème fraîche toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en doe de deksel op de pan. Laat circa 20 minuten zachtjes pruttelen, of tot de kip en groenten gaar zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »
Instagram