RECEPT VAN DE WEEK (WEEK 35)

SURINAAMSE KIP STOOFPOT 

Deze Surinaamse kip stoofpot komt zeker weten heeeeeeel veeeeeel vaker op tafel te staan. En ja dan ook gewoon met patat ðŸ˜‰â€¯ Wil je het trouwens meer Surinaams eten, maak dan de frietjes van cassave. Deze stoofpot is ook super lekker om op de BBQ klaar te maken. 

 

  • 4 personen 
  • 1 uur en 10 minuten  
  • hoofdgerecht  

Ingrediënten 

  • 750 gram Kippendijen grof gesneden 
  • 50 gram roomboter 
  • scheutje zonnebloem-, of arachideolie 
  • 2 eetlepels ketjap manis 
  • 1 eetlepel ketjap asin 
  • 2 eetlepels sweet chilisaus 
  • 1 rode peper fijngesneden 
  • 1 grote ui fijngesnipperd 
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt 
  • 3 centimeter verse gember geschild en fijngesneden 
  • 2 trostomaten in blokjes gesneden 
  • handje verse selderijblad fijngehakt 
  • 1 maggiblokje 
  • 1/2 theelepel trassi 
  • 1/2 eetlepel tomatenpuree 
  • 1/2 theelepel sambal oelek 
  • 75 milliliter water 
  • 1 theelepel kerrie masala 
  • snuf gemalen zwarte peper en zout 

Bereiding 

  • Bestrooi de kip met peper, zout en 1 flinke theelepel kerrie masala. Verhit 50 gram roomboter en een scheutje olie in een stoofpan. Bak de kip in porties goudbruin aan. Haal de kip uit de pan. Fruit in het braadvet de uien, knoflook, gember, rode peper en tomaat. Voeg 1/2 el tomatenpuree, 1/2 tl sambal oelek, 1/2 tl trassi, maggiblokje, 2 el ketjap manis, 1 el ketjap asin, 2 el sweet chilisaus en de fijngehakt selderij toe. Meng alles goed door elkaar. Leg de kip terug, voeg 75 milliliter water toe en leg de deksel op de pan. Laat de 60 minuten zachtjes pruttelen. 
  • Kook de rijst volgens de verpakking gaar en kook ook de boontjes (of kousenband) gaar. Serveer de Surinaamse kip met de rijst en boontjes. 

Eet smakelijk !!!! 

Translate »