Update Coronamaatregelen 14 okt. 2020 Fitness en Groepslessen

Update Coronamaatregelen 14 okt. 2020

Branchevereniging NL Actief heeft inmiddels ook een update gepubliceerd aangaande de nieuwe coronamaatregelen en ziet mogelijk toch aanknopingspunten inzake de maximum aantallen voor zowel binnen als buiten.

In haar update schrijft NL Actief het volgende: 

Als uitgangspunt voor uw bedrijf is het belangrijk dat u op dit moment en tot nader bericht de 1,5 meter borgt en deurbeleid voert. Voor de groepsleszaal geldt een maximum van 30 personen per groepslesruimte. De overheid ziet fitness namelijk als een individuele activiteit. Oftewel: een groepsles bestaat uit 30 individuen en niet uit een team van 30 mensen.
Hoe de overheid vervolgens aankijkt naar de groepsgrootte bij een buitentraining voor volwassenen, zoeken we nog verder voor u uit. Het lijkt er namelijk op dat een bootcampinstructeur niet met een grote groep kan sporten, maar met een paar groepen van 4 mensen die voldoende ruimte houden. Nogmaals: hier komen we later op terug.

De overheid verwacht ook dat u uw kleedkamers sluit, net als de horeca. Dat zijn natuurlijk vervelende maatregelen voor uw bedrijf en de (verdere) sluiting van de horeca is een klap voor uw omzet. Voor deze omzetderving verwijzen we u door naar de steunmaatregelen vanuit de overheid, zoals de TVL en NOW.  We hopen dat de beperkende maatregelen voor kleedkamers en horeca snel afgeschaald kunnen worden als de besmettingscijfers dalen.

De maatregelen gelden vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur en zullen rond 27 oktober geëvalueerd gaan worden. We hopen nogmaals dat we met elkaar snel de besmettingscijfers omlaag kunnen brengen. Laten we als branche ook meehelpen door in fitnesscentra nauwgezet deze regels van de overheid te volgen. Laten we met elkaar dus ook ervoor zorgen dat de branche niet harder geraakt wordt.

We gaan de komende dagen nog een aantal zaken verder uitzoeken en blijven u hierover informeren.

Fitness niet langer uitgezonderd van maximum aantallen

Waar de sportsector twee weken geleden nog de dans ontsprong voor wat betreft de maximum aantallen van 30 binnen en 40 buiten, is na de persconferentie van gisteravond duidelijk geworden dat er geen uitzonderingen meer worden gemaakt voor het aantal van 30 personen per binnenruimte. Buiten geldt vanaf vanavond 14 oktober 22:00 uur een maximale groepsgrootte van vier personen. Dit betekent dat groepslessen buiten met meer dan vier personen niet langer zijn toegestaan.  Binnen geldt voor zowel individueel sporten als groepslessen het maximale aantal van 30 personen per ruimte, mits 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Daarnaast geldt dat kleedkamers en douches moeten worden gesloten, evenals horecavoorzieningen (voor zover dit nog niet het geval was).

Mondkapjesplicht
Om een einde te maken aan de discussie over het dragen van mondkapjes kondigde Mark Rutte tijdens de persconferentie aan dat het dragen van een niet-medisch mondkapje in openbare binnenruimtes wordt verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. De verplichting moet er ‘zo snel mogelijk’ komen, maar vanaf wanneer het ‘dringende advies’ wordt omgezet naar een ‘plicht’ is nog niet duidelijk.
Volgens de premier is het namelijk ‘juridisch lastig’ om het mondkapje verplicht te stellen in openbare binnenruimtes, maar het moet ‘zo snel mogelijk’ wettelijk geregeld zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »
Instagram