Buitensporten gaat van start

Breskens, 15 mei 2020

Vanaf volgende week kunnen we eindelijk gaan beginnen met buiten sporten. Zoals jullie allemaal weten is binnen sporten nog niet aan de orde. De branchevereniging is nog steeds in gesprek met de minister om de genoemde datum van 1 september te vervroegen. Laten we voor jullie, maar ook voor alle sportscholen hopen dat er weer eerder binnen gesport mag worden onder strikte voorwaarden.

Wij willen vanaf dinsdag 19 mei met buiten trainingen gaan beginnen onder voorwaarde van droog weer. In de komende tijd zullen we uiteraard andere groepslessen toe gaan voegen zoals o.a. Step, Core, Fit&Shape, Yoga etc. aan het rooster maar we starten eerst met de volgende lessen: Krachttraining, Tabata, Circuit Training op onze binnenplaats, en Bootcamp op locatie. Volgende week vrijdag zal ik het rooster voor de week van 25 mei bekend maken.

 

Wat is wat?

KRACHTTRAINING BUITEN

De krachttraining buiten is op de binnenplaats van ChrisFit en is een Full Body training van 12 oefeningen om de alle spiergroepen sterk en in vorm te houden.

De training vindt in circuitvorm plaats. Alle oefeningen duren 1 minuut en doen we in drie rondes van 12 oefeningen met een rustpauze van 2 minuten voordat we weer aan de volgende ronde beginnen.

De oefeningen worden allemaal gedaan met Power (voorheen Bodypump) materiaal en losse dumbels; 2 borst, 2 rug, 2 schouder, 2 benen, 2 buik, 1 triceps, 1 biceps.

 

TABATA BUITEN

Tabata training is een HIT(Training)

Je voert een exercise 20 sec uit met maximale intensiteit en vervolgens hou je 10 sec rust. Dit verhaal je 8 X. Door verschillende Tabata exercises te combineren krijgen we een complete full body workout. Maximale kracht, maximale uithouding. Tabata verbeterd je uithoudingsvermogen en de verbranding is hoog. Met een Tabata workout van 20 minuten kan je tussen de 240 en 360 kcal verbranden! Genoeg redenen dus om eens een poging te wagen. Minimaal aan tijd, Maximaal resultaat! De les is snel, uitdagend en killing. Push your limits.  No excuses, go hard or go home!

 

CIRCUIT TRAINING BUITEN

Je hebt zeker weleens gehoord van HIIT (High Intensity Interval Training), de voordelen daarvan en je hebt het misschien ook wel in je trainingsroutine zitten. Maar heb je ooit gehoord van LIIT (Low Intensity Interval Training)? LIIT heeft veel overeenkomsten met HIIT, maar ook zeker wat verschillen dat het een overweegbare optie maakt. In principe zijn alle oefeningen met het LIIT format uit te voeren door het gewicht en het aantal herhalingen aan te passen, of het tempo van de uitvoering. Wij kiezen ervoor om de LIIT in een circuit van zes verschillende stations te presenteren. Bij jouw station doe je elke oefening 30 seconden. Daarna ga je door naar het volgende station, etc. etc.

 

BOOTCAMP

In de zomer- en lentetijd maken we gebruik van alles wat Breskens en omgeving te bieden heeft om de training zo afwisselend mogelijk te maken. We zetten daarom steeds verschillende routes uit en daardoor is geen les hetzelfde. In de wintermaanden kan er eventueel binnen getraind worden, bijvoorbeeld bij de Circuit Training die iedere maandagochtend en woensdagavond gegeven wordt. Kenmerken Bootcamp:

  • Kracht en uithoudingsvermogen worden gecombineerd (high intensity training)
  • Het is een Full body work out, alle spiergroepen worden getraind
  • Variatie in de lessen
  • Trainen in een groepje van maximaal 9 deelnemers, maar met je eigen doel
  • Geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde sporter

 

Het rooster voor komende week:

 

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
DATUM: 18-mei 19-mei 20-mei 21-mei 22-mei 23-mei 24-mei
TIJDSTIP
08,30 TOT 09,30     KRACHT KRACHT KRACHT   TABATA
09,30 TOT 10,30   CIRCUIT KRACHT CIRCUIT KRACHT   BOOTCAMP
10,30 TOT 11,30   KRACHT KRACHT KRACHT KRACHT    
             
18,30 TOT 19,30   KRACHT CIRCUIT KRACHT      
19,00 TOT 20,00              
19,30 TOT 20,30   KRACHT KRACHT KRACHT      

 

 

 

Vanwege de veiligheids-, en hygiëne voorschriften i.v.m. de Corona maatregelen kunnen er per les maximaal 6 personen die volledig klachtenvrij zijn meedoen en alleen op telefonische reserveringsafspraak en deelnemen volgens de richtlijnen van het RIVM.

Reserveren kan alleen een dag van tevoren tussen 08.00 en 10.00 uur via 0117-381331 en kan niet via mail en/of app. Reserveren voor de trainingen op zondag kan op vrijdag. Zaterdag zijn wij niet aanwezig.

Op de dag van de workout zal vooraf een kort vraaggesprek zijn met ons of je inderdaad mee kan trainen.

Iedereen is verplicht disposable handschoenen te dragen die door ons gratis worden verstrekt èn zelf een handdoek mee te brengen en te gebruiken om direct contact met de toestellen/materialen te voorkomen. Hierdoor hoef je niet na iedere oefening de materialen schoon te maken. Tenzij er direct huidcontact met het trainingsmateriaal gemaakt wordt; dan moet je het materiaal zelf desinfecteren met de door ons beschikbaar gestelde reinigingsmiddelen. Uiteraard geldt ook hier dat je de anderhalve meter regel dient te respecteren. Uiteraard zullen wij er constant op toezien dat jullie veilig kunnen trainen en daar waar nodig sturende aanwijzingen geven zodat het trainen voor iedereen veilig blijft.

Het is niet hetzelfde als een workout met de toestellen in de zaal, maar het is een uitstekende manier om je spieren in conditie te houden tot er weer binnen getraind mag worden. De buitenlessen gaan alleen door bij droog weer!!!!

We hopen dat we op deze manier iedereen weer in beweging kunnen krijgen en samen  met jullie kunnen werken aan een gezonde en fitte zomer.

Groetjes,

Team ChrisFit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »
Instagram