nieuw: Pilates op maandagavond

Vanaf maandag 18 september is er ook in de avond Pilates les te volgen bij ChrisFit van 20.00 – 21.00 uur. Nathalie heeft er veel zin in om ook deze les te gaan verzorgen. Heb je nog nooit Pilates gedaan en wil je het een keer komen proberen dan ben je ook van harte uitgenodigd. Er is ook een Pilates les op vrijdagochtend van 08.45 – 09.45 uur.
Wat is Pilates eigenlijk?
Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.
Het hele lichaam is betrokken bij Pilates. Maar je traint vooral je rompstabiliteit oftewel core-stability. Met ‘core’ wordt je romp of je kern bedoeld: een korset van spieren rondom je rug, buik en bekken. Bij het uitvoeren van allerlei bewegingen heb je deze spieren nodig. Een stabiele, sterke kern vermindert het risico op blessures en daarom is het verstandig om de stabiliteit van je kern te trainen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »
Instagram