Recept van de week

RECEPT VAN DE WEEK 19-01-2021

BORSJT

De rode biet geeft deze van oorsprong Oekraïense gevulde maaltijdsoep smaak, aroma en kleur.

 

 

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 500 gram gare rode bieten
  • 3 kleine aardappelen
  • 1 eetlepel olie
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 3 eieren
  • peper
  • azijn
  • 2 eetlepels dille (vers of diepvries)
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui in snippers en de wortel in plakjes. Houd 1 biet achter. Snijd de rest van de bietjes in blokjes.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  4. Fruit de ui in de olie glazig.
  5. Voeg de wortel, de blokjes biet, de blokjes aardappel, 400 ml water met het stukje bouillontablet toe. Breng dit aan de kook en laat het 20 minuten zacht koken.
  6. Kook de eieren hard. Laat ze afkoelen.
  7. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine glad.
  8. Pel de eieren en hak ze grof.
  9. Rasp de overgebleven biet grof.
  10. Roer de geraspte biet door de soep en maak de soep op smaak met peper en wat azijn.
  11. Garneer de soep met dille en geef de gehakte eieren en brood erbij.

Informatie over dit recept

Rode biet is deze maand (januari) een seizoensproduct.

 

Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 455 kcal
Eiwit 20 gram
Koolhydraten 55 gram
Waarvan suikers 15 gram
Vet 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Vezels 15 gram
Zout 1,5 gram

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up