RECEPT VAN DE WEEK (WEEK 42)

PECAN NOTEN CAKE

· Pecannoten zijn ook rijk aan antioxidanten. Sterker nog, uit onderzoek van de USDA blijkt dat pecannoten de meest antioxidant-rijke boomnoot is en het behoort tot de top 15 voedingsmiddelen met de hoogste niveaus van anti-oxidanten. Daarom is een Pecan noren taart zeker wel de moeite waard. Dit is de meest fantastische pecan taart. Als je eenmaal begint met eten kun je niet stoppen, zo lekker is deze taart”

 

· Porties: 12

· Voorbereidingstijd: 25m

· Kook Tijd: 60m

· Gereed In: 2:00 h

 

Ingrediënten

1/2 kopjes bloem

1/2 theelepel zout

2 eetlepels witte suiker

1/2 kopje boter

4 eetlepels ijswater

3 eieren

3/4 kop lichte glucosestroop

2 eetlepels donkere glucosestroop

3/4 kop licht bruine suiker

3 eetlepels boter

1 snufje zouthelften v

1/2 kop pecannoten fijn gemalen

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 350 graden F (175 graden C).

Stap 2

Om de Korst te maken: In een middelgrote kom, combineer bloem, zout en witte suiker. Snijd de boter in bloemmengsel en mix totdat het lijkt op grove kruimels. Strooi geleidelijk het water over het droge mengsel al roerend tot het deeg samen komt om een bal te vormen.

Stap 3

Op een met bloem bestoven oppervlak rol de deeg bal plat met de deegroller. Uitrollen in een cirkel die een paar centimeter groter is dan de taartvorm. Plaats taartbodem in de schaal en in de koelkast totdat taartvulling is voltooid.

Stap 4

Vulling: In een middelgrote kom meng eieren, licht en donker glucose stroop, bruine suiker, boter, zout en fijngemalen pecannoten. Verspreid de pecannoten die in 4 zijn gedeeld aan de onderkant van gekoelde taart korst. Giet siroop mengsel over de top van pecannoten, en regel de pecannoothelften bovenop de taart.

Stap 5

Bak in een voorverwarmde 350 graden F (175 graden C) oven gedurende één uur.

Stap 6

Laat afkoelen gedurende een uur voor het opdienen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »
Instagram